استعلام قیمت و خرید

درب رول آپ که با نام درب کرکره‌ای برقی نیز شناخته می‌شود، یکی از انواع درب‌های اتوماتیک بوده که امکان باز و بسته کردن آن با ریموت کنترل کننده وجود دارد. نصب درب رول آپ مانند سایر انواع درب‌های کرکره‌ای باید با دقت انجام شود تا ضمن فراهم کردن حرکت روان برای باز و بسته شدن تیغه‌ها، بتوان از ویژگی‌ها و سرعت فنی درب نیز بهره مند شد. برای نصب درب رول آپ باید مراحلی به صورت صحیح طی شوند تا هم موتور به خوبی فرمان را دریافت کند، هم اینکه درب رول آپ به صورت منظم به سمت بالا و پایین برود.

انواع روش نصب درب‌های رول آپ

درب رول آپ به عنوان یک درب بالا رونده که فضای کمی را اشغال می‌کند، می‌تواند انتخاب اول کارفرمایان برای نصب در پروژه‌های مختلف باشد. روش‌های نصب درب رول آپ بسیار متنوع بوده و بسته به شرایط خاص ساختمان و سلیقه هر یک از کاربران می‌توان این موضوع را مد نظر گرفت. فاکتورهای زیادی برای انتخاب روش نصب درب‌های رول آپ تاثیر می‌گذارند که از جمله آن‌ها می‌توان به ابعاد دهانه، جنس دیوار، نوع ساختمان و نوع تیغه‌های به کار رفته اشاره کرد. روش‌های رایج نصب درب‌های رول آپ را می‌توان به انواع زیر تقسیم بندی نمود.

نصب درب روی دهانه یا چهارچوب (روکار)

متداول‌ترین روش برای نصب درب‌های رول آپ، نصب آن‌ها روی دهانه است. در این روش، درب‌ها به صورت مستقیم روی چهارچوب دهانه نصب می‌شوند. مزیت استفاده از این روش، هزینه کمتر برای نصب و سهولت و سرعت العمل برای آن است.

نصب درب درون دهانه (توکار)

برای نصب درب‌های رول آپ با زیبایی ظاهری بیشتر می‌توان آن‌ها را به صورت توکار نیز نصب کرد. در این صورت درب و اجزای آن درون دهانه قرار می‌گیرند و بدون اینکه فضای اضافه و قابل مشاهده را ایجاد کنند، جذابیت درب‌ها را بالا می‌برند. برای نصب این درب‌ها لازم است که کل جعبه درون دهانه قرار بگیرد. نصب توکار امنیت را بالاتر می‌برد و اجازه نمی‌دهد که سارقان به جعبه درب دسترسی داشته باشند. با این حال نسبت به روش‌های دیگر، این روش نصب هزینه بالاتری را نیز به همراه دارد.

نصب روی سقف (روکار)

در صورتی که محدودیتی از بابت در دید بودن درب و جعبه آن وجود نداشته باشد، می‌توان آن را به صورت روکار روی سقف بنا نصب کرد. این روش فقط برای درب‌های رول آپ مناسب بوده و برای دهانه‌های بزرگ کاربردی ندارد. می‌توان درب‌های رول آپ را در مکان‌هایی که با محدودیت فضا مواجه هستند، استفاده کرد. به کار رفتن سازه‌های قوی برای تحمل وزن درب از ویژگی‌های آن محسوب می‌شود. این روش نیز فرآیند پیچیده‌ای داشته و همین موضوع هزینه آن را افزایش می‌دهد.

نصب روی دیوار (روکار)

در صورتی که دیوارها دارای زیر ساخت مناسبی باشند، می‌توان نصب درب رول آپ را روی آن‌ها انجام داد. کاربری این نوع درب بسیار مناسب است و می‌توان برای امکان‌هایی که امکان نصب موتور روی سقف وجود ندارد، از این نوع درب استفاده کرد.

انواع روش نصب درب‌های رول آپ

آیا نصب درب رول آپ تخصصی است؟

درب رول آپ به عنوان یک نوع درب کرکره برقی نقش حیاتی را در دستیابی به امنیت بالا و کارایی مورد انتظار ایفا می‌کند. نصب درب رول آپ اگر با یک اشتباه کوچک همراه باشد، به محض کار کردن درب شاهد سر و صدای بیش از اندازه از آن هستیم و به مرور زمان تیغه‌های درب از ریل جدا می‌شوند و احتمال بروز مشکلات جدی در درب وجود دارد. بنابراین، نصب درب رول آپ باید توسط افرادی انجام شود که کاملا روی این موضوع تسلط دارند. حتی آماده سازی محیط برای نصب این درب‌ها به قدری حائز اهمیت است که اگر انجام نشود، کیفیت مورد انتظار از درب‌های رول آپ صنعتی، خانگی و پارکینگی را شاهد نخواهیم بود. برون سپاری این فرآیند برای جلوگیری از هر گونه خطا حین نصب درب‌های رول آپ حیاتی است.

محاسبه ابعاد و تعداد تیغه کرکره قبل از نصب

اولین قدم برای نصب درب رول آپ، محاسبه ابعاد کرکره است. این موضوع حتی قبل از خرید و انتخاب تیغه، موتور درب رول آپ و سایر تجهیزات آن باید انجام شود. بدین منظور باید حتما عرض و طول دهانه‌ای که نیاز به نصب کرکره دارد، اندازه گیری شود. اگر دهانه شاسی کشی شده، باید 3 سانتی متر از عرض کم کنید که 1 سانتی متر برای نصب درپوش و 2 سانتی متر دیگر برای بادخور آخر تیغه در ریل کناری است.  اگر دهانه شاسی کشی نشده است، مجددا می‌بایست 8 سانتی متر دیگر نیز از عرض کرکره کم کنید.

پس از تعیین اندازه کرکره، باید حتما تعداد تیغه‌های مورد نیاز برای نصب نیز مشخص شود. بدین منظور لازم است که ابتدا ارتفاع دهانه و طول بازشوی کرکره اندازه گیری شود و سپس با توجه به اندازه صفحه پلیت لوله استفاده شده، تعداد تیغه‌ها را محاسبه نمود. در صورت استفاده از موتور توبولار 60 سانتی متر و در صورت استفاده از موتور ساید 80 سانتی متر به ارتفاع مورد نظر اضافه کنید. حال می‌توانید اندازه محاسبه شده را تقسیم بر پهنای مفید کرکره کنید و عددی که بدست میاید در واقع تعداد تیغه‌های کرکره را جهت نصب نشان می‌دهد.

مراحل و اصول نصب درب رول آپ

اشتباه در فرآیند نصب درب رول آپ به منزله آسیب به درب و خرابی قطعات داخلی آن است. نصب این نوع درب باید به صورت دقیق و کارشناسی شده و با تجهیزات کاملا حرفه‌ای انجام شود تا بتوان از عملکرد رول آپ برقی بهره مند شد. در ادامه شما را به صورت دقیق با فرآیند نصب و اجرای درب رول آپ آشنا می‌کنیم.

مراحل و اصول نصب درب رول آپ

1. نصب صفحه پلیت

اولین قدم برای نصب درب رول آپ، نصب صفحه پلیت است. این صفحات به شکل عمودی روی پروفیل نصب می‌گردند تا امکان نصب شفت روی پروفیل وجود داشته باشد. برای هر درب رول آپ برقی، نیاز به 2 عدد صفحه پلیت دارید. بهترین راه برای نصب این صفحه این است که آن را روی زمین قرار داده و به پروفیل جوش بدهید و  سپس آن را در جای مناسب نصب نمایید. سپس می‌توانید پروفیل را جای ریل قبلی قرار داده و آن را با یک تراز شاغول کنید. حال در حالی که پروفیل را سفت نگه داشته‌اید، باید آن را به ستون آهنی جوش دهید.

2. نصب ریل

درب رول آپ روی یک ریل حرکت می‌کند و نصب صحیح آن برای حرکت روان تیغه‌ها الزامی است. درب‌های رول آپ به صورت عمودی حرکت می‌کنند و حرکت آن‌ها به سمت بالا و پایین است. ریل‌های استفاده شده برای این نوع درب به شکل ناودانی هستند. لازم است که ابتدا ریل‌ها را روی پروفیل پیچ کنید تا تیغه‌ها قابلیت حرکت آسان روی آن‌ها را داشته باشند. سپس با یک مته یک سوراخ در قوطی پشت ریل ایجاد کنید. حال یک سوراخ کوچک‌تر در بخش دوم قوطی ایجاد کنید تا قوطی محکم شود. در نهایت می‌توانید پیچ را به داخل فضای قوطی وارد کنید و ریل را روی پروفیل با پیچ محکم نمایید.

3. نصب شفت

شفت که با نام درام نیز شناخته می‌شود، از یک سمت به بلبرینگ و از سمت دیگر به موتور کرکره برقی متصل می‌شود. بنابراین، نصب شفت هم باید به صورت همزمان با بلبرینگ و موتور انجام گردد. ابتدا لوله یا شفت را روی زمین قرار دهید و در طرفی که موتور قرار ندارد، یاتاقان را متصل کنید. اندکپ مورد نظر برای نصب درب رول آپ می‌تواند از جنس پلاستیک و فلز باشد که برای موتور توبولار پلاستی و برای موتور ساید از جنس فلز است.

دقت کنید که اگر جنس اندکت پلاستیکی است، لازم است که بخش پلاستیکی آن را درون لوله قرار دهید و شفت را به طرف بیرون متمایل کنید؛ اگر اندکپ فلزی باشد، بعد از جوش دادن یکی از پولی‌ها را در انتهای شفت قرار داده و پولی دوم را در داخل شفت به صورت آزاد قرار دهید. در نهایت پولی اول و پولی دوم را هم به صورت لب به لب با لوله جوش کنید و یاتاقان را نیز جوش دهید.

4. نصب موتور درب رول آپ

یکی از مهم‌ترین مراحل نصب درب رول آپ، موتور است. باید موتور در جای مناسب و به صورت صحیح نصب کنید تا عملکرد خوبی را هنگام باز و بسته شدن ایجاد کند. پروسه نصب درب رول آپ بر اساس نوع موتور متغیر است که در ادامه بیشتر در مورد آن‌ها صحبت می‌کنیم.

  • نصب موتور توبولار: اگر موتور کرکره برقی از نوع توبولار باشد، باید آن را درون لوله یا همان شفت قرار داد و یک طرف موتور را به صفحه پلیت و از طرف دیگر با کمک پیچ به لوله متصل کرد. به گونه‌ای که تاج موتور باید به لوله متصل شود.
  • نصب موتور ساید: موتور باید به صورت یک پکیج عرضه می‌شود. جهت نصب این نوع موتور، لازم است که آن را به موازات شفت قرار داده و رول تیغه‌ها را در کنار آن‌ها نصب کنید. در این صورت، موتور به وسیله چرخ دنده و زنجیر چرخش موتور از موتور به طرف درام هدایت می‌گردد.

نصب موتور درب رول آپ

5. نصب تیغه درب رول آپ

مرحله بعدی نصب این نوع درب، نصب تیغه است. برای نصب تیغه‌های کرکره برقی لازم است که سر تیغه را بالا برد و آن را روی شفت سوار نمود. به طوری که تیغه دقیقا در وسط شفت قرار بگیرد. برای وصل کردن تیغه از پیچ سرمته دار استفاده کرد. به طوری که باید برای هر متر از عرض کرکره، از 2 عدد پیچ استفاده نمود. سپس باید کرکره به طور کامل بسته شدن تا پس از پیچ کردن ریل‌ها، کپس‌ها نصب گردند. بدون وجود کپس امکان باز و بسته کرکره وجود ندارد. بنابراین، برای نصب تیغه‌ها داخل ریل‌ها باید کپس‌ها را در انتها و ابتدای تیغه درب کرکره‌ای نصب کنید.

6. نصب رسیور و تجهیزات کنترل کننده

در آخرین مرحله از نصب درب رول آپ می‌توان نصب رسیور و تجهیزات کنترل کننده را انجام داد. بدین منظور، دو رشته سیم روی رسیور وجود دارند که باید آن‌ها را به سیستم برق متصل کرد. سپس می‌بایست ریموت کنترل کننده را امتحان کرد و حد بالا و پایین کرکره برقی را نیز تنظیم نمود. در نهایت با نصب قفل کرکره برقی و تامین امنیت و امتحان کردن نهایی، می‌توان از نصب درب رول آپ اطمینان خاطر داشت.

سخن پایانی

در این مقاله در مورد نصب درب رول آپ با شما صحبت کردیم. فرآیند نصب این نوع درب باید به صورت صحیح و مطابق با 6 مرحله ذکر شده انجام شود تا بتوان از عملکرد مناسب آن بهره مند شد. در صورتی که نیاز به دریافت خدمات تخصصی برای نصب این درب‌ها دارید، می‌توانید از گروه خسروشاهی که ارائه دهنده تیغه، موتور و کل درب رول آپ است کمک بگیرید و تکنسین‌های نصب این نوع درب خدمات دریافت کنید. گروه خسروشاهی امکان خرید درب فولد آپ و درب‌های سریع صنعتی و ساختمانی را نیز فراهم کرده است.