تا به حال فکر کردهاید که وظیفه بالا و بردن درب سکشنال برعهده کدام قطعه است؟ قطعا هر وسیله برقی نیاز به یک نیروی محرکه دارد. این قطعه که نیروی محرکه را تامین میکند، موتور درب ریلی زیر سقفی است. این موتور در بالای سقف نصب میشود و با کمک اتصال ریل به پنلها و زنجیر جابجا کننده، درب را به سمت بالا و پایین هدایت میکند. این نوع موتور قدرت متفاوتی برای جابجایی درب زیرسقفی داشته و باید بر اساس نیاز و متناسب با شرایط پروژه هر یک از آنها را انتخاب نمود.
فهرست مطالب
موتور درب ریلی زیر سقفی است؟
موتور درب ریلی زیر سقفی یک قطعه کوچک و مستطیلی شکل است که در بالای سقف و با اتصال به پنلهای درب سکشنال نصب میشود. این نوع موتور به محض فعال شدن، امکان کشیدن پنلها به سمت بالا را برعهده دارد و میتواند پنلهای درب زیرسقفی را روی یک ریل به صورت منظم حرکت دهد. این نوع موتور دارای یک ریل اختصاصی متصل نیز هست تا امکان باز و بسته شدن پنلها را به صورت منظم روی ریل فراهم کند.
مشخصات فنی موتور درب سکشنال
انتخاب بهترین موتور درب ریلی زیر سقفی نیازمند دقت و توجه بسیار زیادی بوده و باید با توجه به نیاز پروژهها از آن استفاده نمود. از جمله مهمترین مشخصات فنی این نوع موتور میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ولتاژ: بهترین ولتاژ برای نصب این موتورها ولتاژ 220 میباشد.
- ریل: حداقل طول ریل برای موتورهای درب ریلی زیرسقفی باید 4 متر در نظر گرفته شود.
- توان موتور: توان موتور از 120 تا 180 وات متغیر است.
- حداکثر ارتفاع: حداکثر ارتفاع قابل پشتیبانی توسط این نوع موتور مشخص میشود که معمولا حدود 300 سانتی متر (3 متر) میباشد.
- آپشنهای اضافه: قابلیت اتصال به فتوسل و فلاشر برای هشدار هنگام باز و بسته شدن و امنیت بیشتر باید انتخاب شود. همچنین امکان بسته شدن اتوماتیک از جمله این آپشن هاست.
- وزن قابل جابجایی: وزن قابل جابجایی دربها برای این موتورها از 800 کیلوگرم به بالا در نظر گرفته میشود.
نحوه عملکرد موتور درب ریلی زیر سقفی
عملکرد موتور درب ریلی زیر سقفی بسیار ساده است. همین موضوع باعث شده تا خرابی و خسارتهای ایجاد شده در این نوع موتور به شدت کاهش پیدا کند. موتور درب سکشنال به یک ریل یا تسمه اصلی متصل است که امکان حرکت دادن درب به سمت بالا و پایین را دارد. زمانی که موتور را با کمک ریموت، سوئیچ دیواری یا تلفن هوشمند فعال میکنید، درب در امتداد ریلها حرکت میکند و به سمت بالا یا پایین میرود. این نوع موتور باید قدرت جابجایی درب را داشته باشد. در غیر این صورت درب هنگام بالا و پایین رفتن دچار مشکل شده و حتی احتمال سقوط نیز وجود دارد.
اکثر موتورهای درب سکشنال به صورت دستی نیز کار میکنند. بنابراین، در صورتی که قطعی برق اتفاق بیفتد، با اینکه موتور غیر فعال میشود، اما میتوان با سیستم خلاص کن آن را به صورت دستی بالا و پایین نمود. از این جهت محدودیتی برای نصب این موتورها در ایران وجود ندارد.
نکات مهم برای انتخاب بهترین موتور درب ریلی زیر سقفی
به عنوان راهنمای خرید موتور درب ریلی زیر سقفی نکات مهمی وجود دارند که باید به آنها توجه داشت. این نوع موتور وظیفه باز و بسته کردن کایل درب زیر سقفی را دارد. از این جهت میبایست حتما با توجه به نیاز آن را انتخاب کرد تا هنگام روشن شدن موتور و عملکرد آن شاهد خرابی آن نباشید.
- توان موتور: توان موتور از دیگر ویژگیهای موتور درب ریلی زیر سقفی است. هر چقدر موتورها توان بالاتری داشته باشند، میتوانند قدرت بیشتری برای جابجایی دربهای سنگین را به همراه داشته باشند. توان موتور و وزن قابل جابجایی آن باید با درب ریلی و جنس به کار رفته در آن تطابق داده شود و سپس این نوع درب را انتخاب کرد.
- طول ریل: از ویژگیهای مهمی که هنگام خرید موتور درب ریلی زیر سقفی باید به آن توجه داشت، طول ریل است. هر یک از این موتورها دارای ریل با طول متفاوتاند که هر چقدر طول ریل بالاتر، قیمت آن نیز افزایش مییابد. در اکثر موتورهای زیر سقفی باید حداقل یک ریل 4 متری در نظر گرفته شود. همچنین در این ریل لازم است که زنجیر استفاده شود که امکان باز و بسته کردن درب ریلی زیر سقفی را با محدودیت کمتر فراهم میکند.
- ترددهای قابل پشتیبانی: موتور درب ریلی زیر سقفی باید قادر به پشتیبانی از ترددهای یک مجتمع مسکونی، تجاری و اداری باشد. این موضوع در مشخصات موتور به طور کامل درج شده است. به طور مثال یک درب ریلی پارکینگ زیر سقفی برای مجتمعهای مسکونی کوچک نیاز به موتور با ترددهای پایینتر دارد، اما برای مجتمعهای تجاری باید از موتورهایی استفاده کرد که قدرت جابجایی درب با ترددهای بیشتر را دارند. این موضوع برای جلوگیری از خرابیهای احتمالی در اثر تردد نامناسب باید حتما مورد توجه قرار گیرد.
- برند تولید کننده: در حال حاضر عملکرد درب پارکینگ زیر سقفی به صورت صحیح وابسته به نوع موتور به کار رفته برای آن میباشد. در واقع اگر به هر دلیلی موتور کیفیت بالایی نداشته باشد، عملا امکان استفاده از آن وجود نداشته و نمیتوان شاهد باز و بسته شدن قدرتمند درب سکشنال بود. بهترین برندهای تولید کننده موتور درب ریلی زیر سقفی شامل برندهای آلمانی هستند که با بهترین استانداردهای جهانی این موتورها را تولید و به بازار عرضه میکنند. با این حال بعضی از برندهای ایرانی نیز با مهندسی معکوس توانستهاند با آنها رقابت کنند.
موتور درب سکشنال زیر سقفی چقدر وزن تحمل میکند؟
وظیفه اصلی موتور درب سکشنال زیر سقفی این است که درب را به سمت بالا و پایین ببرد. قاعدتا زمانی میتواند این موتور عملکرد خوبی از خود نشان دهد که قادر به تحمل وزن درب باشد. در صورتی که وزن درب از مقدار وزن قابل تحمل توسط موتور درب سکشنال تجاوز کند، موتور قادر به انجام عملکرد مناسب نبوده و ممکن است درب هنگام بالا و پایین رفتن به صورت ناگهانی متوقف شود. در حالت بدبینانه نیز احتمال سقوط درب به دلیل عدم تحمل وزن درب توسط موتور وجود دارد.
با این حال اینکه موتور درب سکشنال زیر سقفی چقدر وزن تحمل میکند، پاسخ واضحی ندارد و بسته به نوع موتور و برند تولید کننده متغیر است. اکثر این موتورها قادر به تحمل 800 تا 1000 کیلوگرم وزن درب میباشند. این در مشخصات موتور سکشنال درج شده و لازم است که مشتریان حتما آن را مورد توجه داشته باشند. نکتهای که باید توجه کنید این است که حتما درب سکشنال را سبکتر از وزن قابل تحمل توسط موتور تهیه کنید. برای مثال اگر موتور قادر به تحمل 800 کیلوگرم وزن درب است، سعی کنید که دربهای کمتر از 700 کیلوگرم را تهیه کنید؛ چون احتمال خطا در این معیار وجود دارد.
خسروشاهی: بهترین مرکز فروش موتور درب ریلی زیر سقفی
گروه خسروشاهی سالها به صورت تخصصی در زمینه اجرای انواع درب ریلی زیر سقفی، درب کرکرهای و سکشنال فعالیت کردهاند. از این جهت با تمامی تجهیزات و خم و چم کار آشنایی دارند و همواره به دنبال بهترین موتور درب ریلی زیر سقفی برای نصب در پروژههای مختلف خود هستند. دریافت خدمات تخصصی از گروه خسروشاهی میتواند به شما برای دستیابی به بهترین محصولات و کیفیت آنها کمک کند. در صورت نیاز به دریافت قیمت و کسب اطلاعات بیشتر در مورد موتور درب سکشنال مناسب میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید تا با تخصص خود شما را راهنمایی کنند.