دربهای برقی جایگاه ویژهای در بازار ایران پیدا کردهاند و در اکثر ساختمانها و سازهها جایگزین دربهای دستی و قدیمی شدهاند. درب سکشنال یکی از انواع دربهای برقی با تعداد پنلهای مختلف که به صورت افقی در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و عملکرد مناسبی را برای باز و بسته کردن درب فراهم میکنند، تشکیل شده و میتواند با یک موتور الکتریکی جابجا شود. از درب سکشنال زیر سقفی برای مکانهای مختلف به صورت افقی و عمودی استفاده میشود؛ اما قبل از خرید و تهیه این نوع درب باید بدانید که درب سکشنال چیست و چگونه کار میکند و سپس بهترین آن را با توجه به مزایا و معایب انتخاب کنید.
فهرست مطالب
درب سکشنال چیست؟
درب سکشنال نوعی درب اتوماتیک (برقی) است که از پانلهای افقی متصل شده با لولاها ساخته شده است. این ساختار درب به آن این امکان را میدهد تا باز و بسته شدن را با حرکت در امتداد مسیرهای غلتکی در دو طرف درب گاراژ به بهترین شکل رقم بزند. مسیرهای در نظر گرفته شده برای جابجایی پنلها، آنها را به موازات سقف گاراژ هدایت میکنند تا در حالت باز باشند. دربهای سکشنال از فنرها و کابلهای پیچشی در هنگام باز و بسته شدن استفاده میکنند.
انواع درب سکشنال
درب سکشنال همانطور که از نامش مشخص است، از قطعههای مختلف تشکیل شده که هر کدام روی یکدیگر سوار میشوند و میتوانند به صورت عمودی و یا افقی حرکت کنند. این دربها به دو دسته درب زیرسقفی (عمودی) و درب سکشنال افقی تقسیمبندی میشوند.
درب سکشنال زیرسقفی (عمودی)
درب سکشنال زیرسقفی نوعی درب با عملکرد عمودی است. به شکلی که پنلها به صورت افقی روی یکدیگر سوار میشوند و جابجایی آنها به سمت سقف است. این دربها حدود 20 الی 25 سانتی متر از فضای سقف را اشغال میکنند و فرونشیت زمین و تغییر در راستای آن تاثیری روی این دربها نمیگذارد.
درب سکشنال افقی
این نوع درب دارای پنلهای عمودی است که حرکت آنها به سمت دیوار است. دربهای سکشنال افقی برای فضاهایی که سقف بسیار کم ارتفاعی دارند و نیاز به بهینه سازی ارتفاع سقف در آنها وجود دارد، مناسباند. با این حال فرونشست زمین میتواند روی عملکرد این دربها تاثیرگذار باشد.
کاربردهای درب سکشنال
درب سکشنال نه تنها برای پارکینگ و گاراژ خانههای مسکونی، باغ و ویلا استفاده میشود؛ بلکه به واسطه عملکرد مناسب میتوان برای پروژههای صنعتی نیز مورد استفاده قرار گیرد. انعطاف پذیری برای انتخاب پنلها درب سکشنال زیر سقفی و نوع موتور میتواند آن را به یک درب برقی همه کاره برای پروژههای مختلف تبدیل کند. از جمله کاربردهای این نوع درب میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- پارکینگ: برای پارکینگهای مسقف با فضای کوچک و یا پارکینگهای بزرگ و دارای رمپ میتوان از این نوع درب استفاده نمود.
- سوله و کارگاهها: برای کارگاهها و سولههای صنعتی امکان نصب درب سکشنال با موتورهای قدرتمند جهت جابجایی پنلهای بزرگ وجود دارد.
- آتش نشانی: در فضاهای آتش نشانی میتوان از درب سکشنال به دلیل عملکرد سریع و ایمن و بدون اشغال فضای زیاد استفاده کرد.
- نمایشگاهها و مراکز خرید بزرگ: برای نصب درب برقی جهت حفظ امنیت نمایشگاهها و مراکز خرید بزرگ و مجتمعهای تفریحی و تجاری نیز میتوان از این دربها با ابعاد متفاوت استفاده کرد.
مزایا و معایب درب سکشنال زیر سقفی
حال که متوجه شدید درب سکشنال چیست و چه کاربردهایی دارد، احتمالا نیاز به درک مزایا و معایب آن نیز خواهید داشت تا بتوانید آن را میان گزینههای متنوع انتخاب کنید.
مزایا
هر سبک درب برقی دارای مزایای متنوعی است که دربهای سکشنال موارد زیر را از آن خود کردهاند:
- امنیت: یکی از بهترین ویژگیهای دربهای سکشنال امنیت بالای آنها میباشد. توزیع وزن برابر پانلها یافتن نقطه ضعف را برای مجرمان دشوار میکند. هنگامی که یک درب گاراژ مقطعی در موقعیت بسته است، پانلها مهر و موم محکمی ایجاد میکنند که به سختی میتوان آن را شکست.
- عدم اشغال فضای زیاد: شما تنها به اندازه 20 تا 25 سانتی متر از ارتفاع سقف را با درب زیرسقفی پوشش میدهید و مابقی سقف برای قرار دادن تجهیزات و خودروها (حتی خودروهای فول سایز و شاسی بلند) آزاد است. ضمن اینکه میتوانید حتی در 5 سانتی متری درب نیز خودرو پارک کنید، چون باز و بسته کردن درب باعث آسیب به ماشین نخواهد شد.
- دوام: یکی دیگر از جنبههای جذاب دربهای سکشنال دوام برتر آنها است. این دربها میتوانند با پنلهای فلزی ضخیم و لولاهای باکیفیت ساخته شوند تا محصول نهایی بادوام را ایجاد کنند. یک درب گاراژ سکشنال میتواند در برابر چند ضربه تصادفی ماشین شما مقاومت کند.
- عملکرد جمع و جور: پانلهای لولایی دربهای گاراژ سکشنال منجر به طراحی فشرده هنگام باز و بسته شدن میشود. درب گاراژ به طور مرتب روی سقف قرار میگیرد و فضای زیادی در گاراژ شما برای ماشین یا وسایل ذخیره شده شما باقی میگذارد. این راحتی به ویژه در مناطق شهری یا موقعیتهایی با فضای محدود مفید است.
معایب
ممکن است بخواهید با توجه به مزایای درب سکشنال آن را به عنوان یک گزینه عالی برای نصب در نظر بگیرید، با این حال این نوع درب دارای معایبی نیز هست که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
- تعمیر و نگهداری مکرر: دربهای سکشنال شامل بسیاری از قطعات متحرک هستند که برای عملکرد مناسب آنها به تعمیر و نگهداری مکرر دارند. این قطعات شامل فنرهای پیچشی، لولاها، غلتکها، آهنگها، پیچ و مهرهها و سایر اجزا هستند. روغن کاری مناسب قطعات متحرک ضروری است و بازرسیهای مداوم و نگهداری پیشگیرانه کلید سالم ماندن این نوع درب برای سالهای آینده است.
- هزینه بالا: قیمت بالای برخی از انواع درب سکشنال چیزی است که باید در نظر بگیرید. برای بهره مندی از مزایای این دربهای گاراژ، باید مطمئن شوید که بودجه مناسبی دارید. با این حال توجه داشته باشید که هزینه اولیه بالاتر میتواند به دوام و طول عمر در طول زمان منجر شود.
- نصب و راه اندازی و مکانیک پیچیده: دربهای سکشنال مناسب پروژههای DIY نیستند نصب و تعمیر دربهای گاراژی به افراد حرفهای نیاز دارد. اگر در نظر دارید یک درب سکشنال را برای خانه خود در نظر بگیرید، بهترین کار این است که یک متخصص را برای نصب موفق استخدام کنید.
خسروشاهی؛ فروش و اجرای درب سکشنال با بهترین برندها
شناخت درب سکشنال و مزایا و معایب آن برای انتخاب آنها مهم است؛ اما در نهایت باید فرآیند نصب و اجرای دربهای سکشنال را به افراد متخصص و باتجربه در این حوزه بسپارید. گروه خسروشاهی با تیم متخصص خود امکان فروش انواع درب سکشنال با پنلهای باکیفیت جهانی فراهم میکند تا بتوانید از عملکرد و دوام این دربها به بهترین شکل بهرهمند شوید.