درب ‌های اتوماتیک پرسرعت که به آن‌ها درب‌ های سریع السیر نیز گفته می‌شود برای کاربرد در کارخانجات و محیط‌های صنعتی، پالایشگاه‌ها، نیروگاه‌ها، آشیانه‌های هواپیماها و.. مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به طور کلی این نوع از درب ‌ها به دلیل دارا بودن برخی ویژگی‌ها از جمله سرعت بالا در موارد زیادی مورد کاربرد قرار می‌گیرند. سرعت بالای این نوع درب‌ های اتوماتیک موجب می‌شود تا با سرعت دهی به کار در زمان، صرفه جویی شود و راندمان کاری افزایش یابد. در ادامه به چند نمونه از کاربردهای متداول این درب ‌های سریع السیر می‌پردازیم.

کاربرد درب ‌های اسپید

درب پرسرعت‌ های اسپید برای بهره وری بیشتر و جلوگیری از اتلاف انرژی هم چنین در جهت ذخیره سازی انرژی در سرمایش و گرمایش محیط مورد استفاده قرار می‌گیرند.  این درب‌ های پر سرعت هم‌چنین برای کاهش فشار محیط نقشی موثر دارند و از ورود انواع آلودگی و گرد و غبار به داخل ممانعت به عمل می‌آورند.

این درب ‌ها قادرند جلوی نفوذ حشرات موذی به ساختمان‌های حساس از قبیل کارخانجات تولید مواد غذایی را سد کنند. از طرف دیگربه دلیل سرعت بالای این درب ‌های اتوماتیک پر سرعت، سرعت دهی به کار اتفاق می‌افتد و در صرف زمان انجام کار، صرفه جویی می‌شود.

این عامل به ویژه در مراکز حساس و مهم سبب می‌شود تا راندمان کاری بالاتر رود و کارایی بیشتری در زمان کم‌تر اتفاق بیفتد.

از انواع درب پرسرعت‌های اسپید در محیط‌های بهداشتی نیز استفاده می‌شود. از جمله این محیط‌ها می‌توان به کارخانجات مواد غذایی، داروخانه‌ها و… اشاره کرد. درب ‌های سریع السیر دارای این قابلیت هستند که شستشو و ایزوله شوند.

بدین منظور از این درب پرسرعت‌های اسپید جهت استفاده در اماکن بهداشتی کاربردهای زیادی به عمل می‌آید. درب اتوماتیک پر سرعت، به نحوی طراحی شده است که به صورت رول آپ یا چرخشی و هم‌چنین به صورت فولد آپ یا کنار هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مزایای درب های اسپید چیست؟

از جمله مزایای این درب ‌های اتوماتیک که سبب شده کاربرد وسیعی هم داشته باشند این است که طراحی درب اتوماتیک پرسرعت، به نحوی است که جهت جداسازی فضاهای داخلی و خارجی کاربرد دارد که این ویژگی در تمامی انواع درب مصداق دارد اما این درب ‌ها علاوه بر این قابلیت و هم‌چنین جداسازی بخش‌های مختلف به طور کامل، قادرند امکان عبور و مرور بسیار سریع را نیز فراهم گردانند.

درب‌ های اتوماتیک اسپید می‌توانند از برودت هوا نیز جلوگیری به عمل آورند. بدین منظور لازم به ذکر است که به طور معمول وروردی‌های سوله‌های صنعتی بسیار عریض و طویل است تا برای رفت و آمد و تردد وسایل نقیله بسیار بزرگ از قبیل انواع کامیون‌ها و کامیونت‌ها و لیفتراک و… مناسب باشد.

بنابراین با کاربرد درب‌ های اسپید هم سرعت باز و بسته شدن بالاتر خواهد رفت و تردد این وسایل آسان‌تر خواهد شد و هم ابعاد این درب‌ ها قابل تنظیم شدن برای عبور و مرور این وسایل بزرگ جثه است.

درب‌ های سریع السیر بالارونده با سرعت منحصر به فردی که دارند این امکان را فراهم میکنند که تردد وسایل نقلیه بزرگ با کاهش اتلاف وقت میسر گردد و هم‌چنین از برودت هوا نیز جلوگیری شود و تا میزان 80 درصد از مصرف انرژی جلوگیری به عمل آورد.

سرعت درب ‌های اسپید و تجهیزات به کار رفته در آن

سرعت حرکت درب ‌های اتوماتیک اسپید از 7/0 تا 1/8 متر بر ثانیه است. از این نوع درب‌ های اتوماتیک می‌توان در محیط‌هایی با دمای -25 تا +70 درجه سانتیگراد استفاده کرد.

این درب‌ ها مجهز به سیستم کنترل کاملا پیشرفته‌ای هستند و از طرف دیگر دارای سیستم برنامه ریزی نیز هستند میزان باز شوی این درب‌ ها قابل تنظیم شدن است و به صورت نرم افزاری می‌توان این میزان را تغییر داد و کم و زیاد کرد.

درب ‌های سریع السیر بدنه‌ای از جنس پی وی سی دارند و طبق جنس خاصی که در تولید آن‌ها به کار رفته است و هم‌چنین شکل و امکانات مختلفی که دارند امکان کاربرد در اماکن مختلف را دارند. این درب ‌ها می‌توانند در طول روز بیش از صدها بار باز و یا بسته شوند اما دچار استهلاک و فرسایش در نحوه عملکرد خود نگردند.

یکی از عوامل موثر در جهت تامین سرعت این درب ‌ها موتورهای به کار رفته در ساخت آن‌هاست. قابل ذکر است که موتورهای به کار رفته در ساختمان درب ‌های اسپید دارای طیف متنوعی از نظر قدرت و سرعت هستند.

قدرت موتورهای گیربکسی ساید صنعتی، که یکی از انواع این موتورهاست، از 250 نیوتن تا 750 نیوتن متغیر است و سرعت آن نیز از 12/5 دور در دقیقه تا 27 دور در دقیقه تفاوت دارد.